Wednesday, November 28, 2012

Hapukoorekook

Eile õhtul avastasin, et külmikus oli suhteliselt suur kogus hapukoort. Võtsin google lahti ja trükkisin sinna hapukoore kook. Kohe esimesena lõi ette toidutare ning sealt saingi üli kerge retsepti. Kuna tehtud sai seda esimest korda, siis tegin ainult poolte kogustega, et proovida kuidas välja kukub. Tulemus oli väga maitsev, sest hapukoore kreem tasakaalustas magusat põhja ja nüüdseks on kook juba otsas.
 
Retsept on täis kogustega, mitte nagu mina tegin poolte kogustega :)

Tainas:
  • 2,5 kl jahu
  • 1,5 kl suhkrut
  • 2 sl kakaod
  • 1 tl soodat
  • 500 g hapukoort
  • 1 sl õli
Täidis:
  • 500 g hapukoort
  • suhkrut(maitse järgi)
Glasuur:
  • 6 sl suhkrut
  • 3 sl piima
  • 2 tl kakaod
  • 50 g võid
Valmistamine:
  • Sega kõik taigna ained omavahel ja küpseta 250º C juures
  • Jahuta ja lõika kolmeks
  • Sega hapukoor suhkruga ja jaga jahtunud koogi vahele
  • Keeda suhkrut, piima ja kakaod 2-3 minutit ja lisa või
  • Sega kuni või on sulanud
  • Pane õhuke kiht koogile, lase jahtuda
  • Pane ülejäänud glasuur koogile ja hoia külmas, soovitavalt üle öö

No comments: