Täna tegin siis glasuurkooki. Peale autokooli tuli magusaisu ja nägin siis facebookis šokolaadikoogi pilti ning esimese asjana tuli glasuurkook meelde. Jõudsin ilusti viis minutit enne poe sulgemist poodi ja ostsin vajalikud asjad. Samamoodi nagu eelnevad retseptid on ka see enne läbi proovitud ja üsnagi kergelt valmistatav. Kõige parem maitse on koogil siis kui ta on maha jahtunud. Seega eriti meeldiv amps ootab mind hommikul enne kooli minekut :)
Põhi:
- 6 munakollast
- 150 g võid
- 300 g jahu
- 250 g hapukoort
- 200 g suhkrut
- 1 tl soodat
- 3 spl mõrukakaod
Kate:
- 6 munavalget
- 2 spl suhkrut
- 1 tl vaniljesuhkrut
Kreem:
- 100 g hapukoort
- 100 g võid
- 4 spl mõrukakaod
- 6 spl suhkrut
- Eraldada munakollased munavalgetest
- Sulata või
- Vahusta munakollased suhkruga, lisa hapukoor, jahu, sooda, kakao ja lõpuks sulatatud või
- Küpseta põhja ahjus 200 kraadi juures 15-20 minutit
- Samal ajal, kui põhi valmib, vahusta munavalged suhkru ja vaniljesuhkruga kõvaks vahuks
- Kui põhi on valmis saanud, jahuta ahi 100 kraadini, aseta põhjale munavalge ja küpseta 100 kraadi juures 5 minutit
- Glasuuri valmistamiseks kuumuta kastrulis hapukoor, kakao ja suhkur
- Lisa või ja kuumutada kuni või on sulanud
- Vala glasuur koogile ning pane jahedasse ruumi veidikeseks ajaks
No comments:
Post a Comment